یاد بگیریم که درباره ی یک مبحث چگونه کتاب بخوانیم.
هدفمند کتاب بخوانیم
سیر مطالعاتی چیست؟
شاید شما کتابخوان یا علاقهمند به شروع کتابخوانی باشید؛ یک آدم کنجکاو که دوست دارد در حوزههای مختلف مطالعاتی سرک بکشد و آگاهی بهدستآورد، یا از شناخت دنیاهای جدید لذت ببرد.
ازطرفی بازار کتاب پر از کتابهایی ست از نشرها و مولفان و مترجمان مختلف که گاهی کنکاش در آنها برای یافتن یک کتاب مناسب برای شروع یا انتخاب چند کتاب برای مطالعه دقیق یک حوزه، کاری وقتگیر و دشوار است. حتا ممکن است نگرانیهای مالی وجود داشته باشد که آیا کتابی که خواهید خرید ارزشش را دارد!
مشخص کردن هدف، تلاش برای هدف، رسیدن به هدف
احتمالا اگر یک فرد آشنا و مطلع در یک حوزه مطالعاتی را از نزدیک بشناسید، سراغ او میروید و پس از مشورت با او با خیال جمعتری کتابها را انتخاب میکنید.
در بخش "راهنمای سیر مطالعاتی" تلاش کردیم از مطلعین حوزههای مختلف نظرخواهی کنیم تا کتابهای مناسب برای مطالعه در شاخههای تخصصی را در چند سطح معرفی کنند. ما میخواهیم از این طریق خلا افراد راهنمای مطالعه را در رشتههای مختلف برای کسانی که به این کارشناسان دسترسی ندارند پر کنیم.
جامعه شناسی
مقدمه ای بر «جامعه_شناسی» وسیر مطالعاتی پیشنهادی آن
کتاب های مناسب درباره ی مبانی، مفاهیم اولیه و اگاهی عمومی از جامعه شناسی
نام کتابده پرسش از دیدگاه جامعهشناسی
نویسندهجوئل شارون
مترجممنوچهر صبوری
انتشاراتنی
تعداد صفحات368
اولین چاپ در ایران1379
تاریخ انتشار میلادی1979
معرفی اولیه
ده پرسش از دیدگاه جامعهشناسی یک کتاب مبانی جامعهشناسی است که برای دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان به جامعهشناسی: معلمان انگلیسی، فیزیکدانها، روانشناسان، هنرمندان، شاعران و دیگرانی که مانند یونیان باستان بر این باورند که «زندگی مطالعهنشده ارزش زیستن ندارد» نوشته شده است. این کتاب به زبانی ساده و عامهفهم نوشته شده ولی در آن از نتایج پژوهشهای علمی بهعنوان ذکر نمونه استفاده شده است.
موضوعات محوری
نابرابری اجتماعی، قوممداری، مفاهیم آزادی و دموکراسی، مسائل و مشکلات بشر و عوامل پدیدآورندهی آنها، اینکه چرا تیرهروزی در جهان وجود دارد و آیا ساختن جامعهای بهتر که همیشه انسانها در آرزوی آن بودهاند امکانپذیر است، از جمله مسائلی است که این کتاب به آنها پرداخته. این کتاب دیدگاه جامعهشناسی را با طرح ده پرسش و پاسخ دادن به آنها معرفی میکند، گرچه بهزعم خود نویسنده ده پرسش کتابی دربارهی پاسخ به این پرسشها نیست، بلکه بیشتر کتابی دربارهی اندیشیدن است. ده پرسش مطرحشده در کتاب به این شرح است:
جامعهشناسان چگونه جامعه را مطالعه میکنند؟ معنای انسان بودن چیست؟ چگونه جامعه بهوجود میآید؟ چرا مردم در جامعه نابرابرند؟ چرا به آنچه میکنیم اعتقاد داریم؟ آیا انسانها آزادند؟ چرا همه نمیتوانند مانند ما باشند؟ چرا تیرهبختی در جهان وجود دارد؟ آیا فرد بهراستی دگرگونی ایجاد میکند؟ آیا جامعهشناسی مهم است؟